Hyundai представила свій найкращий електромобіль - Ioniq 5

23.02.2021 р.

Наші новини

Корейська компанія Hyundai представила свою першу модель на платформі e-GMP, яка створювалася спеціально для електромобілів. Це кросовер Ioniq 5 під суббрендом Ioniq.

І хоча Ioniq позиціонується розробниками саме як SUV, це швидше кросоверний гетчбек. Новинка досить компактна, її довжина становить лише 4,63 м, але за рахунок величезної колісної бази (аж 3 метри) Hyundai обіцяє дуже багато місця у салоні та багажнику (об`єм останнього становить 531 літр).


У “базі” Ioniq 5 йде лише із заднім приводом, але доступні дві варіації. З молодшою батареєю на 58 кВт*год мотор розвиває 170 к.с. та розганяє електрокар до 100 км/год за 8,5 секунди. Більш об`ємна батарея, на 72,6 кВт*год, живить мотор віддачею 218 к.с., завдяки чому розгін до 100 км/год займає лише 7,4 секунди.


Повнопривідних версій також дві. З базовою АКБ у парі працює задній електромотор потужністю 163 к.с. та передній на 72 к.с.  Разом вони розганяють кросовер до 100 км/год за 6,1 с. Нарешті, топовий варіант отримав задній мотор на 211 к.с. та передній на 95 к.с., до 100 км/год він розганяється за 5,2 с.

Незалежно від версії, максимальна швидкість Ioniq становить 185 км/год. Запас ходу поки уточнюється, але відомо, що з топовою АКБ електрокар проїжджатиме на одному заряді 470-480 км за циклом WLTP.


Головною особливістю Ioniq 5 повинна стати підтримка швидкого заряджання від потужних терміналів постійного струму. Батарея електромобіля здатна заряджатися електроенергією з напругою 800 Вт та потужністю до 350 кВт*год, тобто заповнити акумулятор від 10 до 90% можна буде лише за 18 хв. Іншими словами, п'яти хвилин вистачить на те, щоб запастися енергією на 100 км шляху за циклом WLTP.

Виробництво Ioniq 5 розпочнеться вже цього року.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей