Електричний Mercedes-Benz EQXX подолав на одному заряді понад 1200 км

27.06.2022 р.

Наші новини

Компанія Mercedes-Benz розповіла про новий рекорд автономності ходу електричного прототипу Vision EQXX. Седан подолав без підзаряджання 1202 км – це майже на 200 км вище за його попереднє досягнення. Причому пробіг відбувся на на дорогах загального користування.

У квітні прототип проїхав між зарядками зі Штутгарта, що у Німеччині, до міста Кассі на південному сході Франції. На шлях 1008 км знадобилося 11 годин 32 хвилини. Середня витрата енергії склала 8,7 кВт*год на 100 км, водночас після прибуття до фінішу у електромобіля залишався запас ходу 140 км.

Новий рекорд був встановлений у поїздці, яка також розпочалася у Штутгарті, але завершилася на гоночному треку Сільверстоун у Великій Британії. Дорога зайняв 14 годин 30 хвилин. Незважаючи на трафік (затори, світлофори) і спеку, через яку близько 8 години седан їхав з увімкненим кондиціонером, витрата енергії виявилася ще нижчою: 8,3 кВт*год на 100 км (це приблизно вдвічі менше, ніж зазвичай споживають потужні електромобілі).

На трек електромобіль прибув не повністю розрядженим — до рекордних 1202 км пробігу увійшли 11 кіл (близько 65 км) Сильверстоуном, де прототип розганявся до своєї максимальної швидкості 140 км/год.

Електричний Mercedes-Benz Vision EQXX, нагадаємо, був представлений на початку року. У компанії назвали його найефективнішим електромобілем в історії. Машина вагою 1755 кг оснащена батареєю ємністю близько 100 кВт*год та одним 245-сильним електромотором. Мінімальна витрата забезпечується оптимізованою аеродинамікою і, частково, сонячною панеллю на даху, що живить другорядні пристрої. Плани на серійний випуск седана у компанії немає, проте його окремі компоненти будуть застосовані в майбутніх товарних електромобілях марки.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей