Американці вигадали "зарядний маяк" для електрокарів

30.08.2017 р.

Наші новини

Одна з основних проблем електрокарів в мегаполісах - нестача місць зарядної інфраструктури. Оскільки електромобіль заряджається набагато довше, ніж заправляється звичайна машина, то і площі зарядних станцій мають бути істотно більше. Але який вихід, якщо в центрі міста і без того не вистачає вільного простору? Відома архітектурна фірма Ennead Architects з Нью-Йорка знайшла рішення, представивши концептуальний проект під назвою "Зарядна вежа".

Проект розроблявся для замовника з Шанхаю. Його ідея полягає в тому, щоб поєднати зарядні термінали з вертикальною парковкою. Вежа діє за принципом ескалатора або оглядового колеса: майданчики для парковки машин рухаються за витягнутим овалом, піднімаючись і опускаючись, коли хтось хоче припаркувати або забрати свій електромобіль. Це нагадує звичайну багаторівневу парковку з тією різницею, що традиційні спіральні дороги для в'їзду-виїзду автомобілів не потрібні. Таким чином, вежа займає площу для парковки двох-трьох автівок, вміщуючи в себе при цьому більше десяти автомобілів, що дозволяє їй вписатися в щільні міські райони.

Вертикальна парковка включає як звичайні, так і прискорені зарядки. Останні знаходяться на нижніх рівнях, щоб власники електромобілів могли швидко "заправитися" і продовжити шлях далі. "Повільніші" зарядні станції розташовані на верхніх рівнях вежі. На створення такої системи Ennead Architects частково надихнули станції Tesla Supercharger.

"Зарядна вежа" орієнтована на майбутнє, коли електромобілі стануть ще більше популярними, відповідно, їх кількість на дорогах значно збільшиться. Творці називають своє творіння "дорожнім маяком для електромобілів", оскільки воно розроблене для тих, хто "шукає парковку і зарядку для автомобіля".

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей