Ілон Маск показав нову ракету для польотів на Марс

29.09.2017 р.

Наші новини

Виступаючи на Міжнародному астронавтичному конгресі в Австралії засновник компанії SpaceX Ілон Маск представив проект нової ракетної системи, яка доставлятиме людей на Марс. Крім того, ця транспортна система може бути використана не лише для міжпланетних польотів, але і для швидкої доставки пасажирів в будь-яку точку планети. Пряму трансляцію виступу Маска також вів сайт SpaceX. Відео можна подивитись тут.

Представлена Маском транспортна система заснована на проекті нової ракети, позначеної як BFR. Її довжина перевищить 100 метрів, діаметр - 9 метрів. На ракеті буде встановлено 31 двигун, а її корисне навантаження перевищить 100 тонн. Космічний корабель буде, за проектом, вміщувати до 120 осіб, вони розташовуватимуться по троє в кожній з 40 кабін. Максимальна швидкість шатлу – близько рекордних 28,8 тис. км/год.

"Якщо ми плануємо відправитися в такі місця, як Марс, чом би не злітати на Землю"? - задався питанням Маск. При цьому на екрані позаду нього були показані кадри з множиною людей, які потрапляють на швидкісний пором в Нью-Йорку, а потім сідають в ракети BFR. Після цього космічний корабель вирушає в Шанхай. Такий переліт, за словами Маска, займе близько 30 хвилин.

Маск також пояснив, що нова ракета-носій коштуватиме набагато дешевше, ніж інші проекти і її можна буде використовувати повторно."Це божевілля - спочатку будувати такі складні ракети, а потім кожного разу розбивати їх", - заявив він.

Фінансувати програму Маск збирається за рахунок коштів, які його компанія SpaceX отримує за запуск супутників.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей