1,1 с до 96 км/год: Tesla підтвердила динаміку моделі Roadster

21.05.2021 р.

Наші новини

В Автомобільному музеї Патерсена в Лос-Анджелесі виставили прототип електричного спорткара Tesla Roadster другого покоління. Як пише видання Electrek.co, автомобіль супроводжується інформацією про те, що з опційним пакетом від SpaceX він зможе розганятись до 60 миль на годину (96 км/год) за 1,1 секунди.

Пакет SpaceX має додаткові пневматичні реактивні двигуни у задній частині авто (за номерним знаком). В автомобілі з'явиться балон високого тиску, який поповнюватиметься повітрям. У разі необхідності повітря випускатиметься з сопел ракетних двигунів, створюючи реактивну тягу. Аналогічні двигуни використовуються в ракетах SpaceX, але, звичайно, не для створення підйомної тяги, а з боків, для коригування курсу.

Цікаво, що минулого літа з'явилися незалежні підрахунки, які стверджували, що Tesla Roadster SpaceX дійсно зможе розганятися до 96 км/год якраз за 1,1 секунди. Однак пізніше автори цих підрахунків зробили інший аналіз та звинуватили Теслу в незначному завищенні динамічних показників своїх електромобілів.

А ось базова Tesla Roadster без ракетної тяги розганятиметься до 96 км/год за 1,9 секунди.

Нагадаємо, серійне виробництво нового Родстера почнеться у 2022 році.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей