Як швидко замінювати батарею в електромобілі. Рішення Tesla

20.09.2017 р.

Наші новини

Заміна батареї електромобіля - процес доволі довгий і трудомісткий, тому Tesla вирішила оптимізувати його, розробивши для цього спеціальну станцію.

Судячи із патентної заявки (містить 52 сторінки креслень!), зареєстрованій у Відомстві з патентів і товарних знаків США (USPTO), станція дозволить міняти акумулятори електромобілів Tesla всього за 15 хвилин. Вона схожа на звичайний двостійковий гідравлічний підйомник для автомобілів, які зазвичай використовуються в автосервісах. Електромобіль заїжджає на спеціальний майданчик, а потім піднімається вгору над рівнем підлоги. Після цього з підлоги висувається спеціальний маніпулятор, який відкручує батарею від днища і знімає її.

Старий акумулятор ставиться на полку, після цього з іншої полиці береться нова батарея і прикручується до днища. Потім підйомник опускає електрокар на підлогу і той може їхати. За задумом Tesla, станція може самостійно виконувати усі етапи заміни акумулятора, але все таки вимагає контролю з боку оператора. Передбачається, що конструкція може бути встановлена майже в будь-яке технічне приміщення без якої-небудь спеціальної підготовки.

Взагалі потрібно відзначити, що батареї електромобілів досить рідко потрубють заміни, адже їх деградація в процесі експлуатації авто мінімальна. Швидше за все, компанія Ілона Маска вигадала дану систему задля того, щоб поповнити свій портфель технологіями напередодні тотальної електрифікації автомобільного ринку, який, без сумнівів, охопить конкуренція.

Tesla Club Ukraine
Завантажуй додаток
GO TO-U для легкого пошуку
та використання
зарядних станцій

Усі бренди електромобілів під замовлення

Зарядні пристрої для
електромобілів усіх
брендів

Chargers Детальніше

Теги

Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей рекорди електромобілів події Виробництво і розробки Спорт майбутні моделі Це цікаво інвестиції оновлення моделей Кращі концепти плани виробництва нові моделі оновлення моделей